MI NISMO NAJBOLJI
MI SMO MAJSTORI

 

Menu
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Polica za mobitele "Economic"

Polica za mobitele "Economic" from kljuc13 on Vimeo.

Mali „uradi sam“ projekt za sve koji vole jednostavno, funkcionalno i ekonomično.
Ekipa ključa 13 ima iste probleme kao i svi trenutno na ovoj planeti.
Puno mobitela, nikada slobodna utičnica i uvijek se traži punjač.
Iz tog razloga koristeći samo „mali mozak“ smislili smo jednostavnu policu za mobitele.
Osnovna ideja je „sve na jednom mjestu“

 

Odabir materijala, bez da se savjetujete sa suprugom – samo na vlastitu odgovornost.
Točni želimo vam naglasiti da materijal koji smo mi koristili nije jedini postoji veliki asortiman iverice u različitim bojama i samo obratite pažnju da bude debljine 18mm i nacrt je napravljen prema toj debljini.
Samo krojenje prepustite profesionalcima jer puno malih daščica i trebaju biti točno na mjeru, ipak velika većina trgovina iverica ima kompjuterski kontrolirano rezanje.

Nacrt materijala za izrezati

Cijena materijala Iveral 18mm (boja crna mat) 0,60 m2-43,74 Kn
Krojenje materijala 0,60-6,27 Kn
ABS Traka 23/05 (boja crna mat) 4,7 TM-12,96 Kn
Kantiranje tanki ABS 4,7 TM-7,29 Kn
Ukupno-70,26 Kn

Dodatni troškovi su:
drveni tiplovi Ø8 mm-kom 18
Nosač pregradnih polica za namještaj Ø5mm-kom 2
Najlonski tiplovi  Ø 8-kom 2
Iver vijak 3,5x16-kom 12
Iver vijak 6x70-kom  2
Šarka ili šarnir 50x50-kom 2
Produžni kabl sa 3 utičnice i prekidačem-kom 1
Ukupno-30,41 Kn

Sastavljanje

Kako možete vidjeti iz nacrta ili slike podijeliti ćemo poslove u tri operacije.

Prvo. Bočne stranice označiti za bušenje prema nacrtu. Kako bi lakše označili slobodno zalijepite krep traku. Dno police ima rupe na bočnim stanicama isto tako ih treba označiti, možete prenesti oznake sa bočnim stranicama. Obratite pažnju da je dno police kraće u odnosu na bočnu stanicu. Poravnajte se sa prednjicom bočne stanice kada prenosite mjeru na dno police.
Označiti prednjicu prema nacrtu. Zatim prenijeti mjere na bočne strane i dno police.
Pomoćne daščice svaka na boku ima po dvije rupe i ponavlja mjera na obije daščice.

Drugo. Kada dođe do bušenja vrlo je poželjno imati dva mala pomoćna alata.
- graničnik za svrdla, točnije kontrola dubine bušenja
- šablona za bušenje drvenih tiplova.

Izbušite rupe koje ste prethodno označili. Koristeći šablonu za bušenje drvenih tiplova i svrdlo za drvo sa graničnikom.

Savjet. Dubinu bušenja određuju drveni tiplovi. Tiplove koje smo mi koristili su 3,5 cm.  Da ne napravite više štete nego koristi obratite pažnju na sljedeće. Ako bušite u ivericu od 18 mm nikada ne bušite više od 10-12 mm, ostatak 25 mm tipla za drvo ide u sljedeću dasku jer ih postavljate pod kutom od 90°.

Kada ste izbušili sve rupe na označenim mjestima potrebno je sastaviti „mehanizam“ za vrata točnije poklopac.  Obratite pažnju na nacrt i primijetiti će te da je pomoćna daščica duža za 0,5 cm od poklopca. Vrlo je važno pri postavljanju šarnira da pomoćna daščica bude 2 mm sa svake strane u odnosu na poklopac.

Jednostavno postavite šarnir na pomoćnu daščicu , pričvrstite ih sa iver vijkom 3,5x16. Ostavite da vam mehanizam bude slobodan a ne polegnut na ivericu. Zatim poravnajte kao na nacrtu i pričvrstite sa iver vijcima 3,5x16. Na taj način ste napravili jednostavan mehanizam za vrata točnije poklopac.

Treće. Sastavljanje je najlakše napraviti na sljedeći način. Postavite jednu bočnu stranicu na stol i postavite drvene tiplove u sve prethodno izbušene rupe. Zatim postavite pomoćnu daščicu za na kojoj se polica drži na zidu. Pomoćnu daščicu sa prethodno pričvršćenim vratima. Dno police i postavite u sve vidljive rupe drvene tiplove zatim poklopite ponovo sa drugom bočnom stranicom.

Lagano pritisnite da sve legne na svoje mjesto i postavite zadnju ivericu „prednjicu“. Lagano sve rastavite ako je u redu i postavite u svaku rupu ljepilo za drvo i ponovo sastavite.

Na taj način ste sastavili policu za mobitele „Economic“

Upute i nacrt za izradu.

Napomena prije postavljanja na zid obavezno postavite produžni kabl sa tri utičnice unutar police sa nosive strane.
Kada se osuši ljepilo i polica dobije svoju čvrstoću, probušite dvije paralelne rupe na pomoćnoj daščici sa nosive strane koristeći svrdlo Ø 6. Razmak rupa proizvoljan. Prenesite razmak rupa i libelom postavite ravninu na kojoj želite pričvrstiti na zid. Probušite sa svrdlom za beton Ø 8 postavite tiplove. Naslonite policu i preko Pomoćne daščice zategnite policu na zid.

 

slynet

mi smo...

na vrh članka
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Login or Register