MI NISMO NAJBOLJI
MI SMO MAJSTORI

 

Menu
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Trake za dizanje tereta

Trake za dizanje tereta from kljuc13 on Vimeo.

Gurtna, trake za podizanje tereta su vrlo česte u radionicama. Može se koristiti u bezbroj situacija. Samo kako se koriste i kakve vrste postoje? Tu vam pomaže Ključ 13.

 

Tipovi traka za podizanje tereta

 

Najčešća su dva oblika. Gotovo i dominiraju, sve ostalo je manje-više prema posebnim zahtjevima kupaca. Sa ova dva osnovna oblika se može sve napraviti.
Traka za podizanje tereta beskonačna

Traka za podizanje tereta omča-omča

Boje traka za podizanje tereta

Norma EN 1492-1 definira boje na trakama kako bi svi mogli lakše koristiti. Točnije određena boja je određena nosivost. Uvijek po boji možete znati koja je nosivost određene trake bez obzira na tip i dužinu.
Boje traka
Ljubičasta – 1 tona nosivosti
Zelena – 2 tone nosivosti
Žuta – 3 tone nosivosti
Siva – 4 tone nosivost
Crvena – 5 tona nosivosti
Smeđa – 6 tona nosivosti
Plava – 8 tona nosivosti
Narančasta – 10-30 tona nosivosti (označeno na traci)

Traka za podizanje tereta beskonačna

Vrlo česta traka u radionicama. Puno situacija u kojima se može koristiti i upravo iz tog razloga je popularna kod majstora. Dužina beskonačne trake vas može zbuniti. Mjeri se koliko ima ukupno trake, a ne koliko je kada je izravnate. Drugim riječima traka za podizanje tereta beskonačna od 1t 2m je stvarno samo 1 metar.
Svaka traka dolazi sa oznakama na samoj traci. Oznake vam govore u kojoj situaciji traka ima koju nosivost.
Mali savjet ekipa Ključa 13: Ako se odlučite na kupovinu traka za podizanje tereta obavezno si kupite beskonačnu do 2 tone 4 metra. U radionicama je to i više nego dovoljno.

Traka za podizanje tereta omča-omča

Traka je namijenjena više za korisnike koji češće podižu terete. Nosivosti i boje su propisane normom EN 1492-1. Kao što vam napominjemo češće ju koriste profesionalci u situacijama za podizanje tereta sa dizalicama, viličarima ili kranovima. Više ju koriste profesionalci.

Traka za osiguranje tereta

Još jedna kategorija traka. Vozači kamiona ih najčešće koriste. Ako ste vlasnik auto prikolice savjetujemo vam da u skoroj budućnosti nabavite ovakav tip trake za osiguranje tereta. Mirnije će te voziti, a i policija vas neće kažnjavati.
Traka ima dvije metalne kuke i račna. Postavite kuku sa jedne strane i traku provučete kroz mehanizam račne. Zakačite drugu kuku sa druge strane prikolice i polako zategnete sa račnom. Vaš teret nema da se mrdne i sigurni ste u prometu.
Ovaj tip traka se proizvodi isto tako u više dimenzije i nosivosti. Na primjer traka za osiguranje tereta 5 tona 4 metra sa račnom.

 

 

slynet

mi smo...

na vrh članka
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Login or Register