MI NISMO NAJBOLJI
MI SMO MAJSTORI

 

Menu
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Loctite 3090 Dvokomponentno ljepilo

Loctite 3090 Dvokomponentno ljepilo from kljuc13 on Vimeo.

Ljepilo koje lijepi sve i ništa. Na prvu izgleda kao čudo kemije, ali u konačnici pokušajte pronaći namjenu za ovo ljepilo. Testirali smo zadnje čudo kemijske industrije naših suseljana preko bare, američana.

 

Ljepilo Loctite 3090 dvokomponentno ljepilo

 

Novo ljepilo nove generacije i na prvu smo mi zagrizli kao svi kada smo vidjeli što može zalijepiti. Video materijal koji se nalazi u linku je preuzet sa YouTubeta. Zalijepili su žicu za betonski blok i podigli je, VAU!..

 

Ludnica, konačno ljepilo koje može lijepiti sve i svašta…Nabavili ljepilo Loctite 3090 i pokušali lijepiti sve i svašta

Lijepili smo prsten kojem je ispao kamen, naočale polomljene, ključ viljuškasto okasti  10, ključ iz cilindra vaše brave i keramiku. Čak smo pokušali i njihov trik koji su napravili u videu.

Idemo malo objasniti ljepilo i kako ga treba koristiti. Svi predmeti koji se lijepe uvijek moraju biti očišćeni i odmašćeni. Ljepilo loctite 3090 je dvokomponentno ljepilo i zato se isporučuje sa 7 mješača u kutiji. Mješača ima više iz jednostavnog razloga, ljepilo ima impresivnu brzinu stvrdnjavanja. U pitanju je 90-150 sekundi. Ali to ima i negativnu stranu, potrebni je ljepilo odmah nakon lijepljenja zatvoriti i baciti mješač u smeće. Kako je vrijeme stvrdnjavanja vrlo kratko, savjetujemo da imate dodatni par ruku slobodan kada radite sa Loctite 3090. Zračnost točnije razmak između dva predmeta koji se lijepe je sasvim zadovoljavajući do 5mm.

Idemo lijepiti sa Loctite 3090

Lijepili smo prsten kojem je otpao kamen. Lijepljenje nije bilo problematično, niti je ljepilo bilo nedovoljno čvrsto. Materijal ili kamen je bilo potrebno malo jače namazati sa ljepilom kako bi se čvršće uhvatilo.

Keramika koja je oštećena u transportu je bila zalijepljena vrlo lako i jednostavno.

Nakon toga smo se bacili na problematične materijale. Naočale su polomljene i pokušali smo spasiti stvar. Nažalost ljepilo se ne pokazuje dovoljno čvrsto i ne drži dvije male žice promjera 3mm.

Lijepljenje metala smo pokušali u dvije varijante. Lijepljenje jednog ključa viljuškasto okastog 10 i ključ naše radionice.

Ključ viljuškasto okasti 10 nakon lijepljenja i kada smo sačekali nekih 10 minuta da ljepilo čvrsto uhvati ne drži dovoljno čvrsto dva metala. Bilo je dovoljno da čvrknemo ključem po metalu i odmah se odlijepilo, točnije puklo je ljepilo.

Lijepljenje ključa slomljenog u cilindru je pokušaj kojeg možemo nazvati uspjehom. Nenošeno ljepilo na slomljenu polovicu ključa, pridržali nekih 3-4 minute da ljepilo se osuši i očvrsne. Ključ je otključao i zaključao vrata, nije bio problem ni izvaditi slomljeni dio ključa iz cilindra. Ali ako razmislite da vam je najčešće pukao ključ u cilindru upravo zato što je cilindar bio oštećen i zapinje. Snaga ljepila ne bi bila dovoljna da izdrži takve napore ključa. Ključ je naravno ne upotrebljiv nakon što smo ga izvadili iz cilindra.

Test sa više materijala

Zalijepili smo lim sa PVC cijevi, na PVC cijev smo Zalijepili pleksiglas, nakon toga na pleksiglas je zalijepljena jedna matica DIN 934 M 8 i na samu maticu je zalijepljen kliker/špekula/pikula.

Kada smo željeli odlijepiti, sve je odlijepljeno bez većih problema, samo je pleksiglas i PVC cijev držala malo jače.

Zaključak Loctite 3090

Ljepilo na prvu izgleda kao čarobno, ali samo ljepilo nema onu snagu koja se napominje. Svrha lijepljenja jedne žice za betonski blok.

Kada vam to treba u životu?

Postavlja se pitanje dali je ljepilo dovoljno čvrsto za namjenu koju ga navode. Lijepljenje slomljenih retrovizora, branika ili nosača vaših farova na autu. Sigurno je da ne želite da na sljedećem zavoju ili semaforu skupljate dijelove auta po cesti.

Ljepilo ima dosta veliku cijenu s obzirom da nema dovoljnu snagu koja se napominje. Točnije može se pronaći na tržištu identični ili čak i jače ljepilo za manje novaca.

Ekipa Ključa 13 nije pronašla pravu namjenu ovog ljepila, i svi testovi koje smo napravili su manje-više bili neuspjeh. Osobno vam ne preporučujemo ovaj proizvod, jer iskreno baciti ćete novac a posao neće biti obavljen.

 

 

slynet

mi smo...

na vrh članka
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Login or Register