MI NISMO NAJBOLJI
MI SMO MAJSTORI

 

Menu
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Ormar za alat-SPECIAL EDITION

Ormar za alat-SPECIAL EDITION from kljuc13 on Vimeo.

Rođendanski poklon svim gledateljima. Ormar za alat kakav niste vidjeli.

 

Kako u ovom projektu nije glavna izrada ormara. U našoj situaciji mi smo dobili dvoja vrata od hladnjaka za pića. Cijelo vrijeme su nas izazivala po studiju. Odlučeno je da se napravi ormar za alat.

 

Skraćeni opis izrade ormara za alat

 

Vrata za hladnjake su vrlo teška vrata, ujedno nemaju šarke/spojnice kao ostala vrata. Tako da kompletna konstrukcija ormara je zasnivana na vratima.
Ormar ima dvije metalne konstrukcije. Jedna je prednjica ima sve potrebno za vrata, druga je samo okvir. Zatim smo izradili 4 jednaka komada za vezanje. Ormar je obložen sa vanjske strane OSB pločama. Učvršćene sa samobušećim vijkom 6,3×32 mm.
Police unutar ormara su izrezane na mjeru i samo postavljene na metalnu konstrukciju. U situaciji dvije male police smo koristili noge od metalnih ormara. Odrezane, ujedno su kutno savijene, učvrstili sa iver vijkom i postavili dvije manje police.

 

Rasvjeta LED svijetlo

 

Kako je rođendan Ključa 13 mi smo se počastili i bacili u trošak.
Kupili smo sljedeće:

 

LED svijetlo na samoljepljivoj traci 1m
Alu kanalicu sa prozirnim poklopcem 1m
Ispravljač napona za LED svijetlo
Sklopku za vrata

Kako to nije elektronika koja zahtjeva znanje Nikole Tesle. Samo je potrebno zalemiti na traci dvije žice + na plus, – na minus. Uključite u struju i svijetli.
Zatim smo je zalijepili alu profil u krov ormara, ali je odmah otpalo sve dolje. Dvostruko ljepilo nas je izdalo. Pribjegli smo tehnici koja nam osigurava 100% siguran način učvršćivanja.
Probušili dvije rupe pored alu profila i učvrstili sa PVC vezicom.

Uradi sam nosači alata

Vrlo malo smo nosača alata koristili kupovnih. Većina je uradi sam. Idemo nekim redom.
Ključevi su prvi problem na koji će te naletite. Ali rješenje je jednostavno. Komad šperploče, svrdlo, vijci, matice i podloške. Samo izbušite na jednakom razmaku vašu šperploču. Vijak koji savjetujemo je DIN 933 4×35 + matica DIN 934 M4 + Podloška DIN 125 M4.
Za male ključeve stavljate vijak da vam je glava sa zadnje strane ploče, a kada pređete na 10 možete sve vijke postaviti da vam glava vijka drži ključ.

Uradi sam nosač ubodne pile

Vrlo jednostavno rješenje, potrebna vam je jedna daščica veličine kao papučica vaše ubodne pile. Zatim pogledajte gdje vam ubodna pila dodiruje daščicu i izbušite rupu Ø 12mm. Zatim daščicu učvrstite na policu. Na taj način ste napravili stalak za ubodnu pilu koji vam je siguran i čvrst.

Uradi sam nosač el.ručne pile

Gotovo sve novije ručne el.pile imaju štitnik pile koji se vraća kada ne reže. Potrebno je samo izmjeriti kolike su dimenzije vašeg štitnika, dodajte par milimetara sa svake strane. Možete napraviti na vašoj polici ili na dasci prorez po dimenzijama i na taj način imati savršeni nosač za vašu el.ručnu pilu.

Uradi sam nosač tračnog metra-patent pending

Uvijek tražite metar, to rade i vaši voditelji, nikada ga ne možemo pronaći, nikada nemamo dovoljno komada i nikada nemaju svoje mjesto u radionici. Nosač tračnog metra je nešto jednostavno i svi imate u radionici. Potreban vam je list pile za željezo, stari istrošeni i ako je tup IDEALAN!
Dvije matice DIN 934 M6, dva iver vijak. Podmetnete matice iza pile i učvrstite sa iver vijkom. Razmak koji se dobije je točno za vaš metar. U prosjeku može 4-5 komada stati na jednu pilu od 300mm.

 

Savjeti i trikovi

 

Ako alat koji ste kupili ima dobar kofer u kojem je sve organizirano, nemojte to sada vaditi iz kofera i slagati u ormar. Bolje napraviti mjesto u ormaru gdje vam otvoreni kofer stoji i ne zauzima puno mjesta, a opet je sve na dohvat ruke.

Garnitura alata od 162 dijela – pornografija za svakog majstora

Neki alati dolaze sa nosačima svojima, ne bacajte ih iskoristite ih. Vrlo često su dobro rješenje i štede prostor.

Nosače za kliješta smo napravili od malo dužeg iver vijak i obložili gumom, može se i koristiti krep traka.

Kutijice razne plastične su idealne za puno različitih stvari. Može se uvijek učvrstiti sa iver vijkom, ujedno ih možete sortirati prema namjenama. Pogledajte po vašoj kući imate sigurno raznih kutijica koje ne koristite, a bilo vam je žao da ih bacite.

Svaki sam svoj majstor će uživati u izradi svog ormara i na taj način pronaći rješenja kako da svoj alat organizira na svoj način koji je njemu samo jedinstven. To nije loše, čak naprotiv mi vam to preporučujemo. Samo maštu na pustite i pronaći će te rješenja koja su jedinstvena funkcionalan i genijalna.

PRICELESS….

 

slynet

mi smo...

na vrh članka
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Login or Register